Катя Панева и Атанас Зафиров съобщиха решенията си от кой район ще влязат в Народното събрание

    Третата от кандидат-депутатската листа на ПП-ДБ в Хасково Катя Панева и водачът на листата на Коалиция „БСП за България“ Атанас Зафиров обявиха решението си от кой регион ще влязат в 49 Народно събрание. И двамата бяха кандидати и от други региона и бяха избрани на 2-ри април и от тях.

    Снощи изтече срокът, в който пред ЦИК депутатите, които влизат от два региона, трябваше да заявят от кой ще са представители.

    Панева и Зафиров направиха това пред обществеността чрез постове във Фейсбук профилите си.

    От този на Катя Панева, който е от днес, става ясно, че тя остава депутат от Хасково.

    „На богатия със символика женски Лазаровден-празник на пробуждането, пролетта, началото на Възкресение: БЛАГОДАРЯ за доверието, което ми гласуваха на 2 април избирателите от област Хасково и Пловдив област!

    В 49-я парламент ще бъда НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ от 29 МИР-Хасково точно заради вашата персонална подкрепа“, пише тя в поста си.

    С високия преференциален вот в Хасково Катя Панева успя да измести от подреждането като резултат втория в листата на ПП-ДБ Веселин Недев и в следващото Народно събрание ще е представител от Хасково заедно с водача Асен Василев, тъй като коалицията има резултата в 29 МИР, с който взима два мандата в Парламента.

    Доверието на избирателите от Хасково за един депутатски мандат успяха да спечелят от „БСП за България“. Според резултата влиза водачът Атанас Зафиров. Той е избран и от региона на Враца, където също беше водач на листата.

    Заместник-председателят на БСП обяви, че влиза от този регион. Това означава, че от Хасково депутат става втората в местната листа Смиляна Нитова.

    „Днес се наложи да взема трудно политическо решение. След сериозен анализ и многобройни разговори, преди малко подписах заявление до ЦИК, че отново ще представлявам в Народното събрание област Враца. Поздравявам Смиляна Нитова, която ще представлява Хасково в парламента. Това е голяма нейна и моя отговорност и съм сигурен, че ще я изпълни достойно като човек с опит и доказан парламентарист.“, написа в поста си във Фейсбук Атанас Зафиров.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      44
      4444
      51 -8
      10:05, 8 апр 2023
      От Дай България "изгориха" няколко хилядарки. Кой ли ще е следващия балък, спонсор на ПП?
    • 2
      То
      Тошко
      28 -1
      12:45, 8 апр 2023
      Цк цк много спонсори...
    • 3
      Ба
      Бат Танас общественик
      28 -1
      12:57, 8 апр 2023
      Както е тръгнало фесбук ще стани официален документ , всеки пише и брише и балъците четат с пръст в устата.
      С пръст в устата си остана и любимешкия червен кандидат Точката. Агнета където ги обеща на избирателите ако се получи бсп въртележка ще останат за есента да ги 🤣 обещава .
    • 4
      12
      123
      58 -13
      13:23, 8 апр 2023
      панева я видяхме какво свърши като областен - едно голямо нищо, същото ще е и в парламента.
      • Ру
        Румен
        18 -2
        10:18, 9 апр 2023
        Няма нищо! След няколко месеца пак на избори --- отново харчене на излишни пари и пак същите "маймуни" ще дойдат а колко деца се нуждаят от животоспасяваща операция -- за тях пари няма.....
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини