Дебнат водачите за алкохол, наркотици, книжки и скорост по великденските празници

В навечерието на Възкресение полицаите в страната организират допълнителни сили и средства за защита на сигурността и безопасността по време на празниците.В тази връзка за времето от 14 до 16 април ще се проведе специализирана полицейска операция „Алкохол, наркотици, неправоспособност и скорост“, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

Всички налични служители, отговарящи за безопасността на движението ще бъдат включени в нея. Проверките ще се извършват предимно в тъмната част на денонощието, главно по местата с концентрация на хора и пътни превозни средства - в района на църкви, увеселителни и питейни заведения.

Служителите на “Охранителна полиция” насочват внимание и към очакваното интензивно движението по основните и второстепенни пътища в цялата страна, особено в пиковите часове. “Пътна полиция” ще предприеме допълнителни мерки за подобряване на организацията и безопасността на движението, най-вече при входно-изходните артерии. Допълнително полицейско присъствие ще бъде осигурено за подпомагане на движението в дните, когато хората напускат и се прибират в градовете.

С цел предотвратяване на набези е добре и гражданите да проявят самоинициативност. Специалистите по сигурността съветват гражданите при отсъствие през празнични дни да обезопасят жилищата си и да помолят съседи да наблюдават дома им срещу евентуално посегателство.

Традиционно огнеборците в цялата страна проверяват църковните храмове. Сред най-честите нарушения са липсата на достатъчно изправни уреди за първоначално пожарогасене, затворени или заключени евакуационни изходи и използване на неизправни отоплителни уреди. Акцент при проверките е поставен върху спазването на противопожарния режим, създаване на условия за успешна евакуация и състоянието на електрическите и отоплителните инсталации. Огнеборците са извършили допълнителни инструктажи на църковните служители за стриктното съблюдаване на противопожарните правила.
По време на празниците са осигурени извънредни дежурства във всички манастири, църкви и параклиси, където се очаква да има големи струпвания на посетители.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини