12 пияни или дрогирани шофьори зад волана са разкрити при акция на полицията

2366 лица и 1920 моторни превозни средства са били проверени в рамките на операцията за гарантиране сигурността и безопасността на гражданите по време на Великденските празници„Алкохол, наркотици, неправоспособност и скорост“ на територията на Хасковска област, съобщават от полицията.

Между 14 и 16 април пътните полицаи са установили 477-души да карат с превишена скорост в населените места и 235 – в извън населените места.

С актове са санкционирани 49 водачи, а 86 – с фишове по Закона за движение по пътищата.

Да шофират с алкохол са заловени 8 шофьори, а четирима са управлявали автомобилите си след употреба на дрога.

Регистрирани са и 15 души, които са били без обезопасителни колан, както и 52-ма, неспазвали пътните знаци и маркировката.
До края на седмицата в цялата страна е в ход специализирана полицейска операция за контрол на скоростните режими. Операцията е част от календара на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция, Roadpol и аналогични действия се провеждат на територията на всички страни, членки на организацията. Акцентът в нея е поставен върху 24-часовия speed-маратон, при който от 00.00 до 23.59 часа на 21 април /петък/ ще има непрекъснат контрол на скоростта.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ка
    Какъв контрол какви 5 лева
    9 0
    11:08, 20 апр 2023
    Разпасана работа и по пътища, и по тротоари.
    Само акции.
    Дали намалят нарушителите е важно.
    А май не намалят.
  • 2
    Ст
    Става все по-зле!
    6 0
    13:21, 20 апр 2023
    Относно горния коментар съм съгласен като прибавя, че напоследък установявам, че като пресичам на зелен светофар си е толкова опасно както и при червен! Българинът ще се оправи когато най-често му се бръкне в джоба!
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини