SpaceX изстрелва мегаракетата Starship (на живо)

SpaceX изстрелва на своята свръхтежка ракета Starship, излитането е определено за 13:28 GMT (по Гринуч) на 20 април и се предава на живо.

Първият тестов полет на Starship на SpaceX в момента е настроен да стартира от съоръжението на Starbase на компанията близо до Бока Чика в Южен Тексас. Прозорецът за изстрелване е 62 минути (до 14:30 GMT).

Уебкастът на SpaceX започна 45 минути преди излитането. Можете да го гледате на живо по-горе или директно от уебкаста на SpaceX и на неговия канал в YouTube.

Компанията получи лиценз за изстрелване на Starship от Федералната авиационна администрация на 14 април и обяви, че ще тества пълната конфигурация на мега ракетата. Опитът във вторник (17 април) беше прекратен поради проблем с горивото.

Starship е напълно използваема транспортна система, предназначена да превозва както екипаж, така и товари до земната орбита, да помага на човечеството да се върне на Луната и да пътува до Марс и отвъд.

Успехът натест като този успехът се измерва с това колко можем да научим, което ще информира и ще подобри вероятността за успех в бъдеще, докато SpaceX напредва бързо с разработката на Starship.

До момента SpaceX извърши множество суборбитални тестови полети на горната степен на Starship от Starbase, демонстрирайки успешно безпрецедентен подход към контролиран полет. Тези тестове помогнаха за валидирането на дизайна на превозното средство и доказаха, че Starship може да лети през дозвуковата фаза на влизане, преди да запали отново двигателите си и да се обърне във вертикална конфигурация за кацане.

Екипът проведе многобройни тестове на ракетата Super Heavy, които включват все по-сложните статични запалвания, довели до тест на двигателя 31 Raptor с най-големия брой едновременни запалвания на ракетни двигатели в историята.

Екипът също така е конструирал най-високата в света кула за изстрелване и улавяне на ракети - 146 метра. За първия тестов полет екипът няма да опитва вертикално кацане на Starship или улавяне на Super Heavy.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини