Димитровград ще отбележи Деня на Европа с фолклорен спектакъл и среща-разговор с журналиста Пламен Асенов

На 9 май 2023г. по повод Деня на Европа община Димитровград организира различни прояви, с които да отбележи празника.

От 18.30ч. на площад България ще започне Празничен фолклорен спектакъл с участието на танцьорите от Народно читалище „Христо Ботев 1902” - Димитровград и Народно читалище „Събуждане 1928” с.Радиево. Концертът ще представи богатството и красотата на българския народен танц и песни. В разнообразието на нашите идентичности, за да бъдем европейци, трябва да съхраняваме своите традиции, бит и култура, да пазим и ценим наша гордост и самочувствие. Обединена Европа винаги е ценяла многообразието и самобитността, скрепени в единството на Европейския съюз. Нека в празничния ден си пожелаем спокойно бъдеще в една силна и просперираща Европа, където всеки гражданин отстоява моралните ценности, върху които се гради мира.

На 10 май от 17.30ч. по повод Деня на Европа и по инициатива на посланиците на Европейския парламент при ПМГ „Иван Вазов“, в Градска библиотека „Пеньо Пенев“ ще се състои среща-разговор с журналиста Пламен Асенов, автор на радио портретите „Великите европейци“, излъчвани повече от десет години в ефира на радио "Пловдив" и по програма "Хоризонт" на БНР.

На срещата ще бъде представена книжната поредица със същото име, от която до момента са публикувани три тома. Пламен Асенов е посветил „Великите европейци“ на значими фигури от европейската история, политика, наука, изкуство, култура, социален живот. През последните години журналистът е представял своя проект в Столичната библиотека, в НБ „Иван Вазов“ – Пловдив, а също пред гражданите на Казанлък и Асеновград.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини