3 г. затвор за хасковлията, запалил тютюневия склад и двете къщи

    3 години затвор получи хасковлията Тодор Бойчев за палежа на три сгради в областния град. Присъдата му бе определена от 3-членен съдебен състав на Окръжен съд – Хасково с председател Боряна Бончева.

    Днешното съдебно заседание премина по съкратената процедура, тъй като 33-годишният мъж се призна за виновен по повдигнатото му обвинение. В тази връзка магистратите бяха длъжни по закон да намалят с една трета определеното от тях първоначално наказание от 4 г. и 6 м. затвор.

    Припомняме, че палежите бяха извършени на 16 септември 2022 г. Тогава той последователно запалил тютюневия склад до спортна зала „Спартак“, необитаема къща на улица „Св.св. Кирил и Методий“ 50 и необитаема къща на улица „Добруджа“ 29. Трите сгради са на обща стойност 486 000 лева, а щетите възлизат на стойност около 45 000 лева.

    „Данните по делото са категорични, че извършител на престъплението е единствено лицето, спрямо което е повдиганто обвинение и предадено на съд. Изследвани са абсолютно всички версии по разследването. Запалените складове не представляват културно-исторически ценности. Така че липсва каквато и да е логика те да бъдат запалени и в последствие да бъде направено строителство“, коментира прокурорът по делото Делчо Лавчев.

    Преди началото на делото, Тодор Бойчев коментира пред журналисти, че е извършил трите палежа сам със запалка, поради неизвестни причини, но след злоупотреба с алкохол и наркотици. Не пожела да отговори какви количества е консумирал и какво точно. Беше категоричен, че не е имал поръчка.

    „Идея нямам защо съм го направил. Грешка, човешка грешка“, заяви Тодор Бойчев и допълни, че съжалява за стореното.

    Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Пловдив.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Гг
      ГГГ
      14 -1
      18:49, 18 май 2023
      ЛИЧИ СИ,ЧЕ Е умно момче.Защо го е направил,той си знае.Има нещо гнило!Тръгваш и палиш сгради,които не са едно до друго,но имат еднакви приложения.Все стари складове!!!
    • 2
      За
      За съжаление
      6 -3
      22:53, 18 май 2023
      Няма нищо гнило,момчето беше в труден период,болен от алкохолна зависимост,не е лесно,най-лесното е може би да съдим,а трябва да се помага на такива хора.Дано си вземе поука и хване живота си в ръце,след като си излежи присъдата!
      • Jl
        jli
        4 -1
        07:53, 19 май 2023
        Ами нямало нищо гнило,ама и колкото да му е труден периода,самото престъпление е странно.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини