Бъдеще по вода очаква зрелостници на Природо-математическа гимназия

    Стъпка напред с един от най-важните избори в живота си правят днес зрелостниците на Природо-математическа гимназия „Акад. Боян Петканчин“.

    И макар пролетното променливо време да ги изненада с проливен дъжд в следобедните часове, младите хора минаха тази вечер по червения килим към балната си зала с много настроение и убедени, че ще им върви като по вода.

    130 души завършват випуск 2023 на едно от най-елитните училища в региона. Сред тях са е и Цветомир Стайков, който е Ученик на випуска в областта на информатиката и информационните технологии и само преди два дни беше удостоен и с наградата „Ученик на годината на Хасково“ в областта на математическите науки.

    Тази година средното си образование завършва и лауреатът на Националната олимпиада по лингвистика Марина Господинова. Тя също е носител на наградата „Ученик на годината на община Хасково“ за 2020 година и от Математическата гимназия си тръгва с най-голямото признание, като „Ученик на Випуск 2023“ и носител на наградата на името на Марко Марков със стипендия към нея.

    Както обикновено много колоритни и с много стилно подбрани тоалети абитуриентите дефилираха през шпалира от усмивки на своите близки и приятели.

    Всичко остава зад гърба им от страницата на детството и от тази вечер всъщност всичко им предстои в красивите години на младостта.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини