Предлагат Иван Евлогиев и проф. Иван Русчев за почетни граждани на Димитровград

Изображение 1 от 4

    Обществено обсъждане на кандидатурите за удостояване с отличието "почетен гражданин на община Димитровград" се проведе в понеделник в зала "Гросето".

    Председателят на Общински съвет Гергана Кръстева запозна присъстващите в залата с входираните в деловодството предложения, като и двете са от инициативни комитети.

    Едната номинация е за проф. д.ю.н Иван Русчев – член-кореспондент на Българската академия на науките, а другата за Иван Евлогиев. Публичното обсъждане се провежда съгласно Наредба 42 за символите и отличията на община Димитровград.

    В подкрепа кандидатурата на проф.д.ю.н. Иван Русчев се изказаха видни юристи, сред които съдия Петър Петров, който сподели, че проф.Русчев е познат изключително много сред юридическата общност и се ползва с уважението на колегията.

    За Иван Евлогиев в залата се бяха събрали различни творци, общественици и спортни деятели. Сред тях Петко Маринов, който сподели, че пика на най-силните спортни години на баскетбола в Димитровград е именно по времето на Иван Евлогиев.  

    Като цяло всички изказващите се обединиха около мнението, че и двамата номинирани са достойни да получат подкрепа при гласуването в Общинския съвет. 

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини