Нова опознавателна игра с награди организира ОП ДМЦ

В началото на месец юли стартира опознавателната игра „Опознай Димитровград, за да го обикнеш - 2“, организирана от ОП “Детски и младежки център“ в бригадирския град.

От 3 юли до 31 август, всички желаещи деца /над 5 години/и младежи могат да получат от сградата на ОП „Детски и младежки център“ книжката "Опознай Димитровград, за да го обикнеш - 2“, в която са включени паметници, скулптури и монументално-декоративна украса на Димитровград. Задачата на участниците е да открият всеки обект, поместен в книжката. Да го посетят, разгледат и да се снимат пред него, след което да залепят снимката на съответната страница в книжката. След обиколката на всички десет паметника, предават книжката със залепените снимки в ОП „Детски и младежки център“. Така участват в томбола с награди - дронове, с които ще имат възможност да опознаят своя град и отвисоко. Томболата с награди ще бъде изтеглена от Кмета на община Димитровград по време на празника на града.

За улеснение на родителите, които нямат възможност да придружат своите деца до отделните паметници, от 3 юли стартира клуб „Опознай Димитровград“. Всеки вторник и четвъртък, организирано, под ръководството на г-жа Симона Въловска - организатор в ОП “Детски и младежки център“, децата ще посещават един от паметниците в маршрута. Клубът по фотография ще заснемат децата пред отделните паметници. В ОП “Детски и младежки център“ ще бъдат разпечатани снимките и раздадени на децата на следващото занятие, за да ги залепят в книжките си.

График на клуб „Опознай Димитровград“

04.07. – Паметник на първостроителите, Колона на изкуствата „Трите музи”, Община Димитровград;

06.07. – Скулптурна фигура на Апостол Карамитев, Скулптурна фигура на Пеньо Пенев, Дом-музей „Пеньо Пенев“;

11.07. – Бюст-паметник на Васил Левски, Художествена галерия „ Петко Чурчулиев“;

13.07. – Паметник на Пеньо Пенев, парк „Пеньо Пенев“;

18.07. – Паметник – барелеф на Капитан Петко войвода, Градска библиотека „Пеньо Пенев“;

20.07. – Паметник на Н. Й. Вапцаров, парк „Н. Й. Вапцаров“;

25.07. – Паметник на Джордано Бруно, Планетариум „Джордано Бруно“;

27.07. – Бюст-паметник на Христо Ботев, Детски и младежки център, Исторически музей.

При желание детето Ви да посети тези паметниците с наш ръководител, трябва да заявите това в ОП „Детски и младежки център“ до 17.00 часа на 30.06.2023 г.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини