Кметът Иво Димов ще участва в Националния воден поход по река Марица

Кметът на община Димитровград Иво Димов ще вземе участие във Националния воден поход по река Марица „Долна Марица“, информират от местната администрация.

На 1 юли (събота) кметът на Димитровград ще се присъедини към участниците, тръгващи от село Райново. Участъкът е с дължина 27 км. и е един от най-живописните по поречието на реката. Националният воден поход се провежда ежегодно в началото на лятото, като тази година това са дните от  30 юни до 2 юли 2023г. 

Походът се провежда със следния график на движение:
30 юни – пристигане в сборния пункт, кратък инструктаж. Преход до с.Райново – 20 км.
01 юли – кратък инструктаж, преход с.Райново – моста на магистрала Тракия гр.Харманли – 27 км.
02 юли – кратък инструктаж, преход гр.Харманли – гр. Любимец – 23 км., закриване на похода.

Походът има за цел запознаване с природните забележителности по река Марица в предвидения участък, популяризиране на водния туризъм в района и усъвършенстване на техническите и физически умения на практикуващите воден туризъм.

Организатори на похода са Клуб по воден туризъм Хасково и НЧ „Марица – 2008“. В мероприятието могат да участват всички практикуващи воден туризъм в организирани клубове или самостоятелни участници, които имат добра физическа и техническа подготовка за практикуване на воден туризъм.

Всеки участник използва собствена материална база, която задължително включва спасителна жилетка. Всеки участник трябва да има застраховка, да заплати такса за участие и да попълни декларация по образец.

Организаторите от НЧ "Марица" са осигурили тематична програма за двете вечери на похода. На 30 юни Спортен клуб по борба – Димитровград ще представи народни борби, а на 1 юли гостите на събитието ще се докоснат до тайнството на древния ритуал нестинарство.

Сборен пункт в 10.00ч. от брега на реката в с.Райново.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини