2 месеца режим на тока в димитровградски села

ЕВН/ЕРЮГ са обявили ремонт за подновяване на електропровода, засягащ селата Бряст, Здравец, Длъгнево, Странско, Димитриево, Бял Извор както и фирма в кв. Вулкан.

Дейностите, планирани от дружеството, са в периода от 10 юли до края на август месец, като предупреждават населението и бизнеса, че в съответните населени места ток няма да има през работните дни в интервала от 9:30ч. - 16:30ч.

Този въпрос бе повдигнат на сесията на местния общински съвет и отправен към кмета на Димитровград от съветника Сашо Спасов, "Защо е избран най-горещият период в годината за тези ремонтни дейности, какво се случва с хранителните продукти в магазинната мрежа, с храната в хладилниците и фризерите на домакинствата и какво се случва с хората, които за да си изкарват хляба, имат нужда от електричество?", запита Спасов.

Според общинския съветник това може да доведе до епидемии и напрежение сред хората. Ясно е, че ние не можем да влияем пряко върху дейността на едно частно дружество, но като общински съветници все пак, не можем да стоим на страна от проблемите на хората. Спасов запита кмета Димов, дали е наясно с проблема и дали са водени разговори с дружеството за ситуацията, в която ще бъдат поставени хората и бизнеса.

Иво Димов заяви, че е разговарял с отговорните лица в местния КЕЦ, като от там са заявили, че това са планирани планови дейности на дружеството за подобряване на услугата към съответните населени места. По думите на кмета на Димитровград според дружеството няма друг сценарии, по който да се извършат дейностите по подмяната на високоволтовия електропровод, без да бъде спиран тока към населените места, а той има нужда от ремонт, защото има проблем с подаването на електричество към тези села. Времевия период за липса на електрозахранване подаден от ЕВН е най-лошият сценарии, като е напълно вероятно да не е за цялото време и да не е за целия период, допълни Димов.

Кметът Димов заяви, че днес е свикал среща с кметовете на засегнатите села и представители на електроразпределителното дружество, за да разговарят и да обсъдят дали има възможност за съставяне на по-добър сценарии, който да засегне по-малко населението.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини