Рядко видео от партито на 30 игриви косатки край брега на Калифорния

Група косатки направи голямо шоу за група зрители по време на експедиция за наблюдение на китове.

Видео показва рядката гледка - косатките плуват заедно и играят край бреговете на Калифорния, за огромно изумление на туристи и експерти.

"Това не се случва всеки ден. Беше като голямо парти“, каза Нанси Блек, морски биолог от Monterey Bay Whale Watch. Зе нсвоите 30 години наблюдения в залива Монтерей, тя никога не е виждала толкова голяма група косатки да играе заедно толкова продължително време - около 8 часа. Експертът с усмивка споделя своето задоволство, че косатките са щастливи, жизнени и игриви

"Доста невероятно е да имаш такава среща и те бяха изпълнени с енергия и да, най-добрите думи – бяха игриви, бяха щастливи“, казва Блек. Според специалистите участниците във водното парти са от 11 различни семейства. Това е голяма група младежи, каквато тук не са виждали - обикновено могат да се видят 2 до 7 косатки да игаят заедно, и то през април и май, когато са най-активни. Да се съберат през юни е специален случай, казва морският биолог. Тя смята, че косатките вероятно са имали добър ловен сезон и сега имат добро настроение, за да си контактуват семейно и младите да си поиграят.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини