Медалистите от Европейските игри в Полша с награди от спортния министър

Медалистите ни от Европейските игри в Полша получиха днес награди от министъра на младежта и спорта доц.д-р.Димитър Илиев.

Състезателките по бадминтон Габриела и Стефани Стоеви бяха отличени за титлата на двойки при жените. Почетни плакети получиха представителите ни в мъжкия бокс, които спечелиха два медала – златен на Хавиер Ибаниес (кат. до 57 кг) и бронзов на Йордан Морехон (кат. +92 кг). По време на шампионата Ибаниес си осигури и квота за Олимпийските игри в Париж.

Министър Илиев награди Антоанета Костадинова и Самуил Донков за бронзовото отличие при смесените двойки на 10 метра пистолет. Костадинова се качи на почетната стълбичка и на 25 метра пистолет, заемайки второто място.

Олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова бе отличена за сребърния медал в категория до 55 кг кумите.

Наградени бяха и състезателите по кикбокс. В дебютното участие на този спорт на Европейските игри българските участници спечелиха три медала – два сребърни на Кристина Илиева (50 кг лайт контакт) и Александра Димитрова (52 кг фул контакт) и бронзов на Иван Кръстанов (79 кг лайт контакт).

За принос към успехите на българските спортисти министър Илиев връчи почетни плакети на треньорите по бадминтон – Петя Неделчева, по бокс – Жоел Арате, Александър Александров и Валентин Поптолев, по спортна стрелба - Христо Христов и Любен Попов, по карате – Йована Прекович и по кикбокс Иван Георгиев.

Ви за труда и усилията, които полагате всеки ден. Тези медали са плод именно на тях. Поздравявам Вашите треньори, ръководствата на федерациите и Вашите семейства за подкрепата, която Ви оказват. Бъдете уверени, че може да разчитате на пълно съдействие от страна на Министерството на младежта и спорта“, заяви министър Димитър Илиев при награждаването на призьорите.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини