При закрити врата депутатите изслушват службите за "Миротворец"

Депутатите от Комисията за контрол на службите в Народното събрание се събраха на извънредно заседание. Причината е, че парламентарната група на "БСП за България" поиска изслушване на шефовете на ДАНС, ДАР, НСО и Служба "Военно разузнаване" заради информацията в сайта "Миротворец", който обяви политици, общественици и журналисти за врагове на Украйна. Всички те се отзоваха на извънредното заседание на ресорната парламентарна комисия.

Сред споменатите са заместник-председателят на парламента Кристиан Вигенин, политологът професор Иво Христов, журналистите Велислава Дърева, Диляна Гайтанджиева и др.

„Причината за днешното заседание е появилите се информации, че в сайта „Миротворец” има списък с имена, дори на български народни представители. Което може би създава определена опасност за въпросните хора, включени в списъците. Иска ми се да обсъдим тези обстоятелства”, каза в началото на заседанието председателят на комисията Даниел Митов.

Депутатът от БСП Атанас Зафиров направи и няколко процедурни предложения - на заседанието на комисията да присъства депутатът от БСП Кристиан Вигенин, чието име фигурира в сайта "Миротворец". Зафиров предложи и самото заседание на комисията да бъде засекретено и да се проведе при закрити врата, като и двете предложения бяха приети.

В позиция по казуса по-рано от посолството на Украйна у нас подчертаха, че информацията в сайта „Миротворец” се попълва от отворени източници, които се използват за научно-изследователски, творчески и журналистически цели. Дейността на обществената организация „Миротворец” по никакъв начин не е свързана с работата на държавните институции и не отразява официалната политика на украинската държава, завиха от украинското посолство.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини