За трети път пръскат против комари и кърлежи в Димитровград

Трето за сезона пръскане против комари и кърлежи ще извърши община Димитровград. Дезинсекцията на озеленените площи срещу имаго и ларви на комари е планирано на 26.07.23г. – 27.07.23г. (сряда и четвъртък), като ще обхване улични дървета, храсти и зелени площи в междублокови пространства на територията на града, включително трите квартала „Марийно”, „Черноконево” и „Изгрев”, както и трите големи парка, стадионите, и гробищни паркове в града. Пръскането срещу комари ще се провежда по график късно вечерта. Препаратите, които ще се използват са Цитрол 10/4 УЛВ и Димилин 2 ТБ. 

Обработката на зелените площи срещу кърлежи ще се извърши на 28.07.23г.(петък) и 29.07.23г.(събота), както следва:

28.07.23г.(петък) – тревни площи в дворове на детски градини и учебни заведения на територията на общината и трите квартала „Марийно”, „Черноконево” и „Изгрев”. 

29.07.23г.(събота)– тревни площи в междублокови пространства на територията на града, както и трите големи парка, стадионите, и гробищни паркове. 

Препаратът е  БАНДИТ 10 ЕВ с карантинен срок 24 часа. В тревните площи и в учебните заведения ще бъдат поставени табели, които ще информират гражданите за деня на пръскане и карантинния срок.

При неблагоприятни метеорологични условия  е възможно датите да бъдат променени.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини