В Истанбул започва 16-ият Международен панаир на отбранителната промишленост – IDEF’23

В Истанбул бе открит 16-ият Международен панаир на отбранителната промишленост (IDEF’23) в присъствието на високопоставени гости, предаде Анадолската агенция.

Панаирът е едно от най-големите събития в областта на отбранителната промишленост и ще продължи до петък, представяйки голямо разнообразие от отбранителна продукция, включително сухопътни превозни средства, оръжия, симулатори, радари, сонари, решения за военноморски платформи, авиационни системи, ракети, логистични превозни средства, оборудване за доставки и системи за сигурност.

По информация на турското министерство на националната отбрана на панаира тази година се очакват 200 делегации, 96 от тях високопоставени, и 650 местни и 850 чуждестранни компании.

Халук Горгун, ръководител на Агенцията за отбранителна промишленост на Турция, каза, че събитието показва авангардни отбранителни платформи и системи и по време на панаира ще бъдат сключени няколко споразумения и сделки за сътрудничество.

„Като прави важни пробиви в отбранителната промишленост, както във всяка друга област, нашата страна увеличава конкурентоспособността си на световния пазар на отбранителната промишленост и допринася за сигурността и стабилността в региона“, добави той.

Горгун каза, че по време на панаира ще бъдат подписани около 120 споразумения с делегации и компании от 31 турски органи за обществени поръчки.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини