Участници от 15 града се включиха в семинар по послушание, защита и работа с германско овчарско куче провеждащ се в Димитровград

    Участници от 15 града се включиха в семинар по послушание, защита и работа с германско овчарско куче по правилника на IGP, който се провежда в киноложки център „Марица“ в Димитровград.

    Участниците са от София, Пловдив, Варна, Свиленград, Хасково, Стамболийски, Пазарджи с породите германско овчарско куче и белгийска малиноа. 

    Домакинът Георги Апостолов-Гопи. заяви че, „Целта на това събитие е да постигнем един по-голям професионализъм“. Семинарът стартира тази сутрин, а от 18:30 часа е работата с фигурантите. Водещ е Янчо Костов, който е лицензиран обучаващ фигурант в Германия, където живее вече от 19 г.
    Костов е постигнал най-високо ниво – обучител на треньори за фигуриране, за работа с кучета, за породата германско овчарско куче. По думите на Гопи, това е една много висока степен в Германия която много трудно се постига от чужденец. “По-света работим два пъти повече, за да можем да се докажем” споделя организаторът на събитието Георги Апостолов-Гопи.

     

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини