Момичешката група "НюДжийнс" оглави класацията на "Билборд" за албуми

Южнокорейската момичешка кей-поп, поп и ритъм енд блус група "НюДжийнс" оглави за първи път в кариерата си класацията за албуми на "Билборд", съобщи сайтът на изданието.

Петте момичета си осигуриха първенството с втория си миниалбум "Get Up", от който за едноседмичния период на отчитане в САЩ са продадени 126 500 еквивалентни единици.

Южнокорейският квинтет става втората изцяло момичешка група, която за по-малко от година покорява върха в престижния чарт Билборд 200, след като "Блекпинк" си осигуриха първенството с албума "Born Pink" миналия септември.

"Get Up" е записан предимно на корейски език, но съдържа и текстове на английски. Това е 20-ият основно неанглоезичен албум, който покорява върха на чарта Билборд 200.

Второ място в албумната класация заема саундтракът към филма "Барби", включващ песни на Били Айлиш, Дуа Липа, Лизо, Ники Минаж, както и на изпълнителя на ролята на Кен Райън Гослинг. За периода на отчитане от албума са продадени 126 000 еквивалентни единици. 

Кънтри певецът Морган Уолън, който миналата седмица заемаше второто място, е отстъпил на трета позиция със 103 000 продадени албумни еквивалентни единици от "One Thing at a Time".

Челната петица в класацията Билборд 200 се допълва от певицата Тейлър Суифт със "Speak Now" (79 000 продадени еквивалентни единици) и мексиканския рапър Песо Плума с "Genesis" (53 000 продадени еквивалентни единици).

В Топ 10 на Билборд 200 Тейлър Суифт фигурира с още два албума - "Midnights" и "Lover", класирани съответно на шесто и десето място.

Морган Уолън класира още един албум в челната десятка - "Dangerous: The Double Album", който заема седмата позиция. 

В Топ попадат още Грета ван Флийт със "Starcatcher" (осмо място) и Сиза със "SOS" (девето място). 

K
Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини