Ретро тур в Димитровград за Празника на града

Панорамна обиколка в сърцето на Димитровград с автобуси от средата на 50те години на XX век ще има на 26 август 2023г.(събота), информират от местната администрация. Събитието е част от програмата за Празника на Димитровград.

За желаещите да се повозят на атрактивните ретро возила, добре познати в обществения транспорт по времето на социализма, ще има гид във всеки автобус. Четири автобуса от средата на миналия век ще разхождатг граждани и гости на града в това вълнуващо преживяване.

В Ретро тур – Димитровград са включени едни от най-атрактивните и емблематични за времето на социализма автобуси Škoda 706 RTO, Чавдар 11M3, Чавдар М81 и легендата за туристите - Ikarus 256.50. Автобусите ще тръгнат в 9.00 часа от Автогарата в Димитровград и ще вървят по график през тридесет минути. Всеки от тях ще направи по пет тура, а желаещите да изпитат удоволствието от пътуването ще трябва да си вземат билети предварително от касата на ОДТ "Апостол Карамитев". Билетите от касата ще могат да се вземат след 10 август (четвъртък). Пътуването е безплатно, но заради удобството на гражданите и по-добрата организация ще става чрез билети. С цел безопасност, деца без придружител няма да бъдат качвани! Всеки ще може да вземе най-много до 5 билета.

Билетите на касата на ОДТ „Апостол Карамитев”, бул.Д.Благоев 13

Работно време:

Всеки ден от понеделник до петък от 10.00ч. до 19.00 часа.

Телефон за информация: 0988724478

Атрактивните возила са реставрирани и се поддържат от сдружение „Ретро автобуси”. В автопарка си Сдружението има над двадесет автобуса от края на 50-те до 80-те години на миналия век, реставрирани в първоначалният си вид и блясък и приведени в движение.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини