Община Димитровград спечели проект за подмяна на уличното осветление в населените места в общината и трите квартала

Община Димитровград ще подменя уличното осветление в малките населени места по проект „Изграждане на система за външно изкуствено осветление на населените места на община Димитровград и кварталите Марийно, Вулкан и Черноконево“, информират от местната администрация.

Ново улично осветление ще се реализира в гр.Меричлери и селата: Бодрово, Брод, Бряст, Великан, Воден, Върбица, Голямо Асеново, Горски извор, Длъгнево, Добрич, Долно Белево, Здравец, Злато поле, Каснаково, Крепост, Крум, Малко Асеново, Радиево, Райново, Светлина, Скобелево, Сталево, Странско, Черногорово, Ябълково, както и трите градски квартала: Марийно, Вулкан и Черноконево. Стойността на спечеления проект е 1 076 000 лева с ДДС. За целта системата за външно изкуствено осветление в община Димитровград ще се реализира, като се използват съществуващите улични осветители, на които корпусите и оптиката са в отлично състояние, монтирани на съществуващите стълбове, като на всеки съществуващ осветител ще се подмени източника на светлина с нов LED източник на светлина, мощността на всеки осветител с нов източник на светлина е подбрана в зависимост от спецификата.

Основните цели на проекта са: Модернизиране на системата за външно изкуствено осветление на Общината в съответствие със съвременните европейски изисквания и новите достижения на светлотехниката; Подобряване качеството на системата за външно изкуствено осветление на населените места на община Димитровград; Повишаване на енергийната ефективност на системата за външно изкуствено осветление и намаляване консумацията на електрическата енергия; Привеждане на системата за външно изкуствено осветление към енергоемките продукти (EuP); Създаване на условия за безопасно движение на моторните превозни средства и сигурна и спокойна атмосфера за пешеходците вечерно и нощно време; Опазване на околната среда чрез намаляване на емисията на газове съпровождаща производството на електроенергия; Подобряване на нощната картина на общината и повишаване на визуалния комфорт на града и селата.

Проектът „Изграждане на система за външно изкуствено осветление на населените места на община Димитровград и кварталите Марийно, Вулкан и Черноконево“, с който общината спечели финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост, е разработен за да се повиши енергийната ефективност на системата за външно изкуствено осветление, собственост на община Димитровград, да се намали консумацията на електрическа енергия, при запазване на високо качество на осветление, чрез технологичното й обновление и модернизиране, чрез което ще се подобрят условията на живот на населението. Доброто и съвременно осветление е синоним на състоянието и просперитета на всяка община. То създава благоприятни условия за комуникации, контакти и активна дейност даже през късните вечерни часове. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини