В окупираното Запорожие кадировци и дагестанци се ръгаха и стреляха

Във временно окупираното село Михайловка, Запорожка област, избухна кървав конфликт между части на руската армия.

Според Центъра за национална съпротива, позовавайки се на украинските партизани, всичко е започнало на 12 август, когато в селото са пристигнали пропагандисти, за да заснемат сюжет за "големия принос" на кадировски служител за развитието на окупираните територии.

Вечерта в района на Централния парк започнала словесна престрелка между кадировци и дагестанци. Един от нашествениците е открил огън във въздуха от стрелково автоматично оръжие. В резултат на това започнало сбиване, при което единият от руснаците получил множество прободни рани, несъвместими с живота. Това от своя страна довело до открит сблъсък между подразделенията с използване на гранатомети ГП-25 "Костер", нападателни ръчни гранати и стрелково автоматично оръжие. Дагестанците постигнали успех.

Според патризаните безвъзвратните загуби на двете страни общо възлизат на 20 военнослужещи от частите на Руската федерация и повече от 40 ранени. След това командирът на кадировската част (вероятно с чин полковник) като наказание бил изпратен на фронтовата линия.

Престрелка между "свои" имаше и на 11 август в село Урзуф, където "кадировци" са дошли на почивка В някакъв момент те влезли в конфликт с военното комендантство, но пострадали цивилни. В резултат на стрелбата са убити двама тийнейджъри, четирима младежи и една жена.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ох
    ох
    0 0
    15:37, 16 авг 2023
    вижте им колите на тези идиоти ненормални
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини