Руски дронове атакуваха украинско пристанище на Дунав, ударени силози за зърно и складове

Изображение 1 от 2

    При атаките на руски дронове в едно от украинските пристанища на река Дунав тази нощ са нанесени щети на силози за зърно и складове, заяви днес губернаторът на Одеска област Олег Кипер, цитиран от Ройтерс.

    "През изминалата нощ руските терористи атакуваха два пъти Одеска област с бойни дронове. Основната цел е пристанищната и зърнената инфраструктура в южната част на областта", каза Кипер в приложението "Телеграм".

    Украйна има две основни пристанища на река Дунав - Рени и Измаил. И двете са били обект на нападения и преди.

    Кипер не уточни кое от тях е било атакувано.

    В 01:20 ч. в сряда, 16 август, беше обявена въздушна тревога в редица региони на Украйна поради заплахата от използване на атакуващи безпилотни самолети от противника. Украинските ВВС съобщиха, че група дронове камикадзе Shahed се движи над Черно море към южата част на Одеска област. Около 03:00 ч. ПС съобщи, че следващи групи руски дронове се движи над Черно море в посока Одеска област.

    Голяма група от руски военни дронове е навлязла в устието на река Дунав днес и се е насочила към пристанищния град Измаил, на границата с Румъния, казаха украинските Военновъздушни сили, цитирани от Ройтерс.

    Украинските власти призова жителите на Измаил да останат в укритията.

    Руска атака по Измаил, чието пристанище е използвано за износа на зърно, предизвика глобално повишаване на цените на храните в началото на този месец, напомни агенцията. 

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини