Албумът "Utopia" на Травис Скот начело на „Билборд 200“ за трета поредна седмица

Албумът „Utopia“ на рапъра Травис Скот заема първата позиция в класацията „Билборд 200“ за трета поредна седмица, като от него са продадени 185 000 еквивалентни албумни единици в САЩ през изминалата седмица (увеличение с 26%), сочат данни на „Луминейт“.

Албумът регистрира най-много седмици, прекарани под номер 1 за рап албум от близо две години насам, след като „Certified Lover Boy“ на Дрейк зае първото място в рамките на пет непоследователни седмици през ноември 2021 г.

Хитовият албум „One Thing at a Time" на Морган Уолън остава на второто място в класацията с 94 000 нови еквивалентни албумни единици (увеличение с 2%).

Албумът „Manana Sera Bonito (Bicota Season)“ Карол Джи дебютира под номер 3 в „Билборд 200“, повтаряйки успеха на предишния й запис с подобно име „Manana Sera Bonito“, който дебютира на първата позиция в класацията за 11 март.

Саундтракът на филма „Барби“ заема 4 място в класацията за албуми с 65 000 продадени еквивалентни албумни единици (намаление с 12%).

Албумът „Speak Now (Taylor’s Version)“ на Тейлър Суифт пада от 4-о на 5-о място с 61 000 еквивалентни албумни единици. Това е първият от четирите албума на Суифт в първите десет позиции в класацията. Към него се присъединяват „Midnights“ (6-о място), „Lover“ (7-о място) и „1989“ (9-а позиция). Именно записът „1989“, който дебютира на върха на класацията през 2014 г., се завръща в топ 10 за първи път от началото на 2016 г. Той се издига в класацията благодарение на интереса, предизвикан от заявлението на Суифт на 9 август, с което тя каза на феновете, че презаписаната версия на „1989“ ще бъде издадена на 27 октомври. С общо четири албума в топ 10 Суифт се превръща в първия жив изпълнител, постигнал този успех за четвърти път в кариерата си от почти 60 години.

„Genesis“ на Песо Плума остава на осмото място в класацията, а „Dangerous: The Double Album“ на Морган Уолън е десетият албум в „Билборд 200“.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини