Кънтри песен на напълно неизвестен селскостопански работник оглави Хот 100 на "Билборд"

Кънтри песен със силно политически текст срещу елита в САЩ, пусната в социалните мрежи от напълно неизвестен селскостопански работник, оглави за първи път в историята й музикалната класация за сингли Хот 100 на "Билборд", съобщават сайтът на изданието и Франс прес. 

Оливър Антъни и неговата песен "Rich Men North of Richmond" изпревариха мегазвезди от ранга на Тейлър Суифт, Морган Уолън и Оливия Родриго и заеха първото място в седмичния чарт.

Според "Билборд" това е първият случай, когато автор на песен, който никога не се е появявал в класация, отбелязва подобно постижение.

Пусната в YouTube на 11 август и оглавила незабавно кънтри класацията в платформата iTune на Apple, песента "Rich Men North of Richmond" е била стриймвана около 17,5 милиона пъти и изтеглена 147 000 пъти за седмица, според "Билборд".

Видеоклипът в YouTube с участието на Оливър Антъни - снажен червенокос мъж с гъста брада, облечен в зелена тениска, с акустична китара, преметната през рамо, който свири и пее на микрофон, е гледан 30 милиона пъти. 

Текстът осъжда суровия живот на работническата класа и най-бедните на фона на  привилегиите на богатите и елита на водещата световна сила.

Песента на Антъни, която по думите на изпълнителя отразява "безнадежността и разочарованието на нашето време", се хареса както на десни, така и на леви политически сили в САЩ, отбелязва Франс прес. 

От август 2023 г. Антъни живее в кемпер за $750 в имот без ток, където каза, че възнамерява да отглежда добитък. През 2010 г. напуска гимназия на 17-годишна възраст, по-късно получава диплома за общо образование и той работи в промишлени предприятия в Северна Каролина и Вирджиния. В хартиена фабрика в Северна Каролина попада в трудова злополука през 2013 г., която счупи черепа му и е неспособен да работи в продължение на половин година. Работил е във външни продажби в производството, посещавайки фабрики и работни места от 2014 г. до 2023 г., пише той във Facebook. Антъни казва във видео през август 2023 г., че е безпартиен.

Второто и третото място в седмичната класация Хот 100 също се заемат от сингли на кънтри певци - "Fast Car" на Люк Кумс и "Last Night" на Морган Уолън.

Челната петица в класацията Хот 100 на "Билборд" за сингли се допълва от Тейлър Суифт с "Cruel Summer" и Рема и Селена Гомес с 
"Calm Down".

В Топ 10 на чарта намират място още Оливия Родриго с "Vampire", рапърът Гъна с "Fukumean", Дуа Липа с "Dance the Night", Ники Минаж и Айс Спайс с ремикса на "Barbie World" от саундтрака на филма "Барби" и отново Родриго с "Bad Idea Right?"

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини