Футболен мач между Димитровград и Хасково с легендарни футболисти от двата клуба ще се играе в събота на стадион Миньор

Демонстративен футболен мач между отборите на Димитровград и Хасково очаква феновете на футбола в събота на 26 август от 18.00ч. на стадион "Миньор", информират от местната администрация.  Легендарни футболни легенди от двата отбора ще играят специално за димитровградската публика. Сред тях са имена като Стойчо Младенов,  Станимир Стоилов  – Мъри, Дончо Донев,  Емил Ангелов, Тончо Проданов и още цяла плеяда от любими футболисти.   

Стойчо Младенов – започнал кариерата си в Димитровград, играе за Берое (Стара Загора) и ЦСКА. Старши треньор на младежкия и националния отбор на България, литекс ловеч, ЦСКА, Калитиеа Гърция и португалските Ещурил, Олененсе и Беленензеш. Има 59 мача за Националния отбор на България и 15 гола. Заслужил майстор на спорта. Играл в евротурнирите и познат на всички футболни фенове като „екзекуторът на Ливерпул”.

Станимир Стоилов – Мъри е  играл за отборите на Хасково, Левски, Фенербахче – Турция, ЦСКА, Славия и Кампомайорензе – Португалия. Носител на четири шампионски титли и пет национални купи на България с отбора на Левски. От 1992 до 2000 година играе в Националния отбор на България. Мъри е първият български треньор, чийто отбор влиза в груповата фаза на Шампионска лига.

Дончо Донев – Преминава през всички възрастови групи на футболния клуб. Един от перспективните футболисти на „Димитровград”. Нападател. Играл е за ЦСКА, Ботев (Пловдив), Локомотив (София), Левски (София), Локомотив (Пловдив) и турските отбори Саръерспор, Ванспор, Дарданелспор и Денизлиспор. Шампион на България през 1989 и 1990 с отбора на ЦСКА. Вицешампион през 1988 и 1991 с ЦСКА и през 1996 и 1998 с Левски (София), бронзов медалист през 1993 и 1994 г. с Ботев (Пловдив). Четирикратен носител на купата на страната през 1988 и 1989 с ЦСКА, 1995 с Локомотив (София) и 1998 с Левски (София). В "A" група има 333 мача и 124 гола. Полуфиналист за КНК с ЦСКА през 1989г. В евротурнирите има 25 мача и 3 гола (10 мача и 1 гол за ЦСКА в КЕШ, 4 мача с 1 гол за Локомотив (Сф), 4 мача с 1 гол за Левски и 3 мача за ЦСКА в КНК и 4 мача за Ботев в турнира за купата на УЕФА). Има 6 мача за националния отбор. Избран е за шеф на Синдиката на професионалните футболисти. Майстор на спорта.

Емил Ангелов  – с над 350 мача и 140 гола в професионалния футбол. Играл за Хасково, Черноморец  (Бургас) , Левски  (София) , Литекс  (Ловеч) , Берое, Денизлиспор, Карабюкспор, Турция и Ануртозис – Кипър. Голмайстор на Левски в евротурнирите и играе за националния отбор на България през 2006-2008г.

Тончо Проданов – започва футболната си кариера от Димитровград. Играе в „Ботев” (Пловдив). Пет сезона е футболист на „Левски”, заедно с  Георги Аспарухов – Гунди.  Майстор на спорта с много богата треньорска кариера. След края на футболната си кариера става треньор. Дългогодишен треньор в димитровградския футбол.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини