Има къщи и хотели с откъснат достъп, хората да запазят спокойствие, призова областният управител на Бургас

В цялата община по крайбрежието е тежка ситуацията, има къщи и хотели с откъснат достъп. Това заяви пред БНТ областният управител на Бургас Пламен Янев по повод наводнението в община Царево.

Той призова хората за спокойствие и да останат на по-високи етажи, тъй като евакуацията в момента може да бъде по-рискована, отколкото оставането на място.

До момента няма данни за човешки жертви, най-важно е хората да останат в безопасност, каза още Пламен Янев.

Временно е ограничено движението по пътя Приморско - Царево поради влошена метеорологична обстановка и наводнени пътни участъци, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Всички автомобили изчакват на място. 

Заради наводнения и интензивни валежи в община Царево бе обявено бедствено положение със заповед на кмета Георги Лапчев. Чрез включване на предупредителните сирени към населението се отправя призив за евакуация на по-високи места, които не могат да бъдат засегнати от прииждащи води. В Община Царево ще заседава кризисен щаб, в който ще участва и премиерът Николай Денков. На място са екипи на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към МВР, включват се и модулни формирования за борба с природни бедствия от Министерството на отбраната. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини