Ясни са първите кандидати за кметове за малките населени места в община Димитровград

На пресконференция представителите на коалиция „Алтернативата на гражданите”, което е новото наименование на досегашната коалиция, представена в ОбС - Димитровград „Движение Заедно за промяна“, представиха кандидат-кметовете си за малките населени места в общината.

Коалицията е съставена от ПП „Български земеделски народен съюз“, ПП „Движение България на гражданите“, ПП „Движение Гергьовден“,  ПП „Консервативно обединение на десницата“, ПП „Свобода”; ПП „Съюз на демократичните сили“ и ПП „Съюз на свободните демократи“.

Все още от коалицията не са оповестили името на кандидата си за кмет на община Димитровград, но в публичното пространство към момента се спряга, че това може да бъде бившият кмет Стефан Димитров, което не е потвърдено от никъде. Все още не са представени и кандидатите за общинския съветници в Димитровград, като това очакваме да се случи тепърва.

Лидерът на обединението, Стефан Димитров, заяви по повод предстоящите избори, че един от основните акценти на кампанията им, ще бъде поставен върху задържането на младите хора в общината, която към момента постоянно се топи от към население, като за тази цел е необходимо гарантиране реализацията им тук. Ако това не бъде една от основите задачи на следващия ОбС, още повече хора ще напуснат общината, категоричен бе той. Според коалицията, трбва да се промени и финансирането за селата и град Меричлери, като се премине под някаква форма на делегиран бюджет, за да не се налага всяко село да разчита на волята на кмета на общината, а да може да реализира самостоятелно проектите си.

Калина Монева обърна внимание на нуждата от развитие на културата и спорта не само в общинския център, но и в по-малките населени места, като град Меричлери, в който може да се създаде духов оркестър например и тя, заедно с кандидат-кмета им Петър Тодоров, биха работили усилено.

„Ще продължим да работим за това Димитровград отново да бъде град на мечти! Място за развитие и реализация на младите хора, гарантиращо достоен живот на възрастните. Община-приятел на детето не само на табели на входа на града. Бъдеще, в което и малките населени места да се развиват, а не да вегетират“, коментира на свой ред Калина Монева от екипа на местната коалиция „Алтернативата на гражданите”.

Първи из между политическите субекти, които ще участват в местните избори, коалиция „Алтернативата на гражданите” представи кандидатите си за кметове за малките населени места в общината. Те към момента са 13 на брой и по думите на лидера на обединението Стефан Димитров, става дума за обществено разпознаваеми личности с авторитет.

„Това са хора с житейски опит, минали през професионално израстване, през частния сектор. Хора, които разбират проблемите на хората и биха работили за решаване на проблемите в различните населени места“, категоричен в оценката си бе Стефан Димитров.

За град Меричлери от коалицията издигат кандидатурата на Петър Тодоров

За село Добрич - Младен Колев

За село Брод -  Димитър Делчев

За село Долно Белево -  Димитър Тъпанков

За село Крепост - Тихомир Кирчев

За село Черногорово - Петьо Петков

За село Злато поле - Григор Митев

За село Каснаково - Тодор Атанасов

За село Здравец - Димитър Димитров

За село Сталево - Пейо Колев

За село Странско - Иво Филев

За село Ябълково - Костадин Атанасов

За село Радиево - Иван Хубенов

От коалицията завяват, че предложенията за кандидати може да бъдат и допълвани в следващите дни.

Повече може да видите във видеото към материала.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини