Земеделските производители остават в протестна готовност

Производителите от сектор "Земеделие" остават в протестна готовност, съобщи Инициативният комитет на общонационалния земеделски протест. 

Машини и хора остават на паркинга на Долни Богров до подписването на меморандум с властта за договорените параметри на 19 септември 2023 г., посочват от Инициативният комитет. 

Представители на земеделците се срещнаха в Министерски съвет с премиера акад. Николай Денков, финансовия министър Асен Василев и министъра на земеделието и храните Кирил Вътев. По всяка от точките, които бяха поставени от протестиращите, можем да предложим решение или да обясним как ще търсим решение, заяви премиерът. След срещата представителите на сектора продължително обсъждаха последващите си действия видя репортер на БТА. 

В случай, че не бъде разписан меморандум с властта на 20 септември 2023 г., протестиращите ще излязат отново на ефективни протестни действия в центъра на София, допълва Инициативният комитет. 

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Па
    пари, пари и пак пари
    1 0
    08:54, 20 сеп 2023
    не им стигат луксозните коли и трактори, искат още пари защото търпели загуби...хм, всички търпим загуби и на всичкото отгоре не получаваме такива субсидии ...
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини