НАП публикува новите банкови сметки за плащане на данъци и осигурителни вноски

На сайта на НАП са публикувани новите банкови сметки, по които от днес, 2-ри октомври, се извършват плащанията към приходната агенция. Това съобщават от офиса в Хасково и уточняват, че при нареждане на суми към закритите сметки след тази дата, обслужващата банка ще връща парите на данъкоплатците по сметката, от която са направили превода. Междувременно, НАП изпрати и уведомителни имейли до клиентите си, които са предоставили електронна поща за контакт.

Всяка от новите банкови сметки е предназначена за погасяване на определено задължение: данъци, социално–осигурителни и здравни вноски, вноски за ДЗПО и вземания, подлежащи на принудително събиране от публичен изпълнител. Гражданите и дружествата от цялата страна ще внасят по определената сметка съответния вид задължение, независимо към коя структура на НАП са регистрирани по постоянен адрес или адрес на управление, напомнят от офиса на приходната агенция в Хасково.

Гражданите и фирмите могат да продължат да погасяват своите задължения без такси като използват физическите ПОС терминали в офисите на Агенцията, както и виртуалния ПОС (е-услугата за плащане) в Портала за електронни услуги на НАП.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини