Автобус с туристи падна от надлез във Венеция, най-малко 21 души загинаха

Най-малко 21 души загинаха във вторник, след като градски автобус, превозващ туристи до къмпинг, падна от надлез близо до Венеция в Северна Италия и се запали, съобщи префектът на града Микеле ди Бари.

Автобусът се отклонил от пътя и паднал близо до железопътни линии в квартал Местре, който е свързан с Венеция с мост. Причината за инцидента все още не е ясна, посочва "Ройтерс". Превозното средство е паднало от 30 метра върху електропроводи и се е запалило около 20:45 часа. българско време.

"Това е апокалиптична сцена. Нямам думи", написа кметът на Венеция Луиджи Бруняро в платформата X.

Ръководителят на местните пожарникари каза, че идентифицираните досега жертви са украински туристи. Италианската информационна агенция ANSA съобщи, че сред пътниците е имало германци и украинци.

Ди Бари каза, че не може да потвърди това.

Италия претърпя редица смъртоносни автобусни катастрофи през последните години.

  • През 2017 г. от автобус, превозващ унгарски студенти, загинаха 16 души при инцидент близо до северния град Верона.
  • През 2013 г. автобус падна от виадукт в Южна Италия при един от най-лошите пътни инциденти в страната загинаха 40 души.

"Автобусът е напълно смачкан. Пожарникарите трудно извадиха голяма част от телата", каза Ди Бари, който е местен представител на вътрешното министерство, пред телевизия Sky Italia. Той уточни, че 21 души са загинали, включително италианският шофьор и две деца.

По-късно кметството на Венеция съобщи, че 18 души са ранени и са откарани в близките болници, като четирима са в тежко състояние.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини