До 26 ноември движението от 29-ти до 30-ти км на АМ „Марица“ е двупосочно в платното за Свиленград

До 26 ноември движението от 29-ти до 30-ти км на АМ „Марица“ се осъществява двупосочно в платното за Свиленград, съобщиха от АПИ.
Временната организация на трафика е за пробни аварийно-възстановителни дейности в участък с дължина около 500 метра в платното в посока АМ „Тракия“, а целта е наблюдение на трасето до извършването на основен ремонт.
В отсечката ще се изпълни пробен участък с видове ремонтни дейности по технологии, които до момента не са прилагани - стабилизиране на пътното тяло с геомрежа и геотекстил за достигане на необходимата носимоспособност на настилката за предстоящия зимен сезон.
Асфалтовата смес, която ще се използва за първи път при ремонт на пътен обект, съдържа карбонови фибри. С влагането им ще може да се определи възможността за удължаване годността на асфалта. Пробните аварийно-възстановителни дейности са възложени по договора за зимно поддържане и възстановителни работи при аварийни ситуации на АМ „Марица“ в областите Стара Загора и Хасково.
През февруари тази година в активната лента от 29-ти до 30-ти км в платното на АМ „Марица“ в посока АМ „Тракия“ бяха констатирани деформации, пукнатини и коловози. Настилката в участъка е в много лошо състояние и създава предпоставка за загуба на управлението върху моторните превозни средства и риск от пътно-транспортни произшествия. В тази връзка Агенция „Пътна инфраструктура“ предприе незабавни мерки и ограничи движението в активната лента в платното към АМ „Тракия“. Трафикът беше пренасочен в изпреварващата, а скоростта на движение бе ограничена до 70 км/ч.Дейностите по изпълнение на пробен ремонтен участък сега се предприемат, за да се спре прогресивното компрометиране на настилката през зимния сезон, когато влагата би достигнала до трошено-каменния пласт, което може да деформира изградения насип. Реализирането на пробния участък ще позволи наблюдение на състоянието на трасето до изпълнението на основния ремонт, както и правилно остойностяване на ремонтите дейности при високи насипи.
Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да следват стриктно поставената пътна сигнализация, въведеното ограничение на скоростта до 50 км/ч, да спазват дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания, застрашаващи безопасността на останалите пътуващи.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини