Кандидатът за кмет на Кърджали Никола Чанев от ГЕРБ се срещна с актива на КНСБ

Изображение 1 от 4

    Знак колко е важен социалният диалог и колко значима е ролята на синдикатите за икономическия растеж, благосъстоянието за работещите и отстояването на колективните им права. С тези думи се обърна към актива на КНСБ кандидатът за кмет на Кърджали Никола Чанев, който доскоро бе сред най-активните членове на регионалната структура.  Държавата има нужда от синдикатите като коректив на управлението, колкото по-силни са те, толкова по-преуспяваща е страната, категоричен бе Чанев. „Защо се кандидатирам за кмет? Отговорът е прост : Защото ми писна. Писна ми от разбитите улици и тротоари, от бездомните кучета, от сивотата и мръсотията, от злоупотребите. Време е да кажем СТОП. Призовавам всички пълнолетни граждани да излязат и за гласуват, защото колкото по-висока е активността, толкова по-голяма легитимност ще им следващата местна власт“.

    Кандидатът за кмет на ГЕРБ заяви, че няма да обещава неизпълними неща. „Няма да ви лъжа, че ще построя околовръстен  път, защото не е по силите на един кмет и защото неговата стойност е колкото три общински бюджета. Това, което гарантирам, е видеонаблюдение с поне 40 камери в целия град до края на календарната 2023 година – напълно постижимо е като цел, струва по-малко от 100 хил. лева. Има го в други областни градове и е доказано, че благодарение на видеонаблюдението в пъти  са намалели и битовата престъпност, и пътните произшествия. Имам идея как за 2 години да се подменят всички тротоари, имаме добрия  пример на община Ивайловград, там има общинско предприятие, което произвежда тротоарни плочки за собствени нужди и с помощта на работници по временната заетост.  Пари има, иска се малко повече инициативност и контрол върху средствата. След 20 г работа в НАП вярвам, че мога за наложа контрол и върху общинските финанси.  В програмата ми е заложено още въвеждането на делегирани бюджети в детските градини, за да имат техните директори оперативна самостоятелност и да не се налага  за всяко нещо да се молят на общината, да се осигури достойно заплащане на заетите в училищното здравеопазване и да има повече пари за култура“, подчерта Никола Чанев.

    В бъдещата си работа като кмет той възнамерява да ползва инструмента на обществените обсъждания не по формален начин,  както се случва до момента, да осигури поддръжка на парковете и зелените зони и да предложи промени в обхвата на Синята зона. Чанев сподели, че   ще заложи на конкурсното начало при подбора на кадрите в администрацията и ще създаде работещ Обществен съвет към общината.  

    На срещата бяха дискутирани още ключови теми като неотложната нужда от построяване на кучешки приют, липсата на адекватно градско планиране, предстоящия ремонт на възловия бул. „Беломорски“, недостига на места за паркиране.

    От ръководството на КНСБ връчиха на Чанев своите приоритети по отношение на заетостта и доходите, социалния диалог, секторните политики на местно ниво и интегрираното териториално развитие.

    Това съобщиха от ПП ГЕРБ.

    Платена публикация

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини