Мартин Деспов, НИЕ ИДВАМЕ: За да е привлекателно Хасково за живот и работа, е необходим ръст на работните заплати

Мартин Деспов е кандидат за общински съветници в предстоящите избори на 29 октомври. Той е с №104 в листата на „Ние идваме“ („Спаси Хасково“), която е с №30 в интегралната бюлетина.

Мартин Деспов е роден на 27 май 1974 г. в Хасково. Семеен е и има едно дете. Завършил е „Финанси“ в УНСС и семестриален курс по „Право“ във ВТУ. Той е инвеститор и бизнес предприемач с дългогодишен опит в създаването и управлението на компании в сферата на финансите, търговията, недвижимите имоти и възобновяемите енергийни източници.

Мартин Деспов се съгласи да говори за вижданията си и готовността си за развитието на Хасково.


- Г-н Деспов, защо решихте да влезете в политиката и в борбата за местна власт?

Гражданско право и задължение на всеки пълнолетен човек е да участва в управлението на общността, в която живее. Включително и в местното самоуправление. Един от начините да го направиш е да гласуваш.

Правейки равносметка, осъзнавам, че усилията ми да гласувам в последните 30 години са били напразни - корпоративният, зависимият и купеният вот изкривяват изборния резултат. Това води до отчаяние и безразличие у повечето избиратели. Така ставаме свидетели на управление на общините от политически и икономически зависими хора, което увеличава риска от корупция.

За това реших, че е мой граждански дълг да отделя от времето си, да използвам опита и знанията си и заедно със съмишлениците от „Спаси Хасково“ да положим усилия за качествена промяна в управлението на Общината.

- Като предприемач смятате ли, че Хасково може да се развива в посока за привличане на повече инвестиции?

Категорично да! Трябва да се положат усилия за привличане на нови инвестиции, но е важно да има фокус и върху съществуващите фирми и предприятия, за да имат устойчив растеж и да бъдат увеличени работните заплати. Необходимо условие е общината да е активна и бързо да се решават проблемите, които могат да бъдат административни, инфраструктурни и други.

Основен проблем пред бизнеса е недостигът на обучен и компетентен персонал. Това е една от сферите, в които общината трябва да помогне. Като общински съветник ще работя именно за това - да свържем образованието и квалификацията на младите кадри с нуждите на предприятията в Хасково.

- Какво според Вас трябва да се промени в община Хасково, за да стане по-добро място за живеене?

За да стане Хасково привлекателно място за живот и работа е необходимо да се постигне увеличаване на работните заплати. Належащо е подобряването на пътната инфраструктура и намирането на решения за справяне с трафика, особено в крайните квартали. Създаването на повече висококвалифицирани работни места е една от мерките за задържане и връщане на хората обратно в общината, за което ще положим категорични усилия.

- С какво ще сте полезен за Хасково, ако станете общински съветник?

Имам значителен опит в създаването и управлението на търговски дружества в различни сектори на икономиката. Умея да дефинирам основните проблеми в една организация и управлявам не само моите, но и усилията на екипа ми в решаването им. Имам нулева толерантност към неизпълнение на служебните задължения, корупцията и погазването на закона. Работата в екип е едно от качествата, на които много държа. Всичко това ще ми даде възможност да върша пълноценно работата си като общински съветник.

- Защо решихте да подкрепите независимия кандидат за кмет Николай Ставрев?

Това, което ни свързва, е общата ни визия за развитието на Община Хасково - създаването на прозрачни и справедливи правила в работата на общинския съвет и общинската администрация, особено при изразходването на бюджетните средства, както и нетърпимостта към корупцията.

НИЕ ИДВАМЕ с № 30 в бюлетината за общински съветници!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Видеа по темата

Последни новини