Върху ТЕЦ Марица 3 вече пише “CRIME” - престъпление

    Над 12 часа активисти на Гриинпийс изкараха върху една от охладителните кули на ТЕЦ “Марица 3” в Димитровград. Специално подготвен международен екип от еко-защитници изписаха с големи букви CRIME, в превод на български посланието е престъпление.

    Въпреки силния вятър, на 50-метровата охладителна кула на ТЕЦ „Марица 3” активистите отправиха послание към българските власти, че работата на централата е “Престъпление“, заради отделянето на неорганизирани емисии от цялата сграда, като по закон трябва да се изпускат само от ниския комин, а хората в Димитровград се будят под пелена от сажди.


    По наша информация, изкачването на кулата е започнало в малките часове на денонощието, като дълго време явно не са били забелязани от охраната на предприятието. 

    Посланието на еко-активистите бе довършено малко след 13 часа, като на място под кулата ги очакваха полицейски служители, спешен медицински екип, както и противопожарен автомобил. Към 16:30ч. от съоръжението слязоха и последните природозащитници, след което бяха откарани в местното полицейско управление.

    Според информация от МВР, на прибраните лица ще бъдат снети обяснения и ще им бъдат издадени предупредителни протоколи, след което ще бъдат освободени. 
    На място до централата днес пристигаха и димитровградчани, като част от тях съпроводиха извозването на активистите от полицията. 
    Събралите се димитровградчани изразиха непримиримост към нарушенията в работата на централата и обявиха, че ще организират протест тази неделя, в който очакват всички свои съграждани, които смятат, че каузата за чист въздух трябва да бъде подкрепена, да ги подкрепят.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Та
      Таня Радева
      4 -12
      10:19, 17 окт 2023
      Безмозъчни същества.Сега съд за вас и присъда.Мног... Виж коментара
      • Ти
        Тити
        9 -6
        14:47, 17 окт 2023
        Танче, Танче много ограничено мислене имаш, явно не виждаш по далеч от нослето си. Това което направиха тези хора, които са дошли от къде ли не, е в интерес на всички нас, ама вие заспалите овце не го осъзнавате
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини