Вещо лице ще брои бюлетините в 5 секции в община Димитровград от изборите за съветници

Изображение 1 от 6

    Съдебно-статистическа експертиза бе назначена по делото, заведено от коалиция „България на регионите“ срещу изборните резултати за общински съветници в община Димитровград, обявени с решение на Общинската избирателна комисия. Тя бе разпоредена от съдия Павлина Господинова от Административен съд – Хасково.

    От коалицията заявиха, че според резултатите от 29 октомври са получи 407 гласа, но настояват, че броят им е занижен, тъй като имали още гласове, които били зачетени като недействителни. От политическата формация смятат, че ако бъдат зачетени недействителни бюлетини, ще достигнат прага от 410 гласа и ще получат един мандат за общински съветник. Така в Общинския съвет ще влезе водачът на листата Ангел Панчев, който трябва да влезе на мястото на Виолета Желева от „БСП за България“.

    Адвокатът на коалицията Тома Найденов настоя да бъдат отново преброени бюлетините във всички 91 секционни избирателни комисии в община Димитровград, което е във връзка с информация от застъпници и видео заснемане. Той поиска назначаване на съдебно-статистическа експертиза.

    Представителят на ОИК – Димитровград Десислава Костова и адвокат Веселин Тодоров, защитаващ Виолета Желева, настояха да не се уважи искането за назначаване на експертизата.

    Магистратът обаче реши, че ще има повторно броене, но само за 5 СИК – в спортна зала „Младост“, читалище „Николай Хайтов“, както и в селата  Странско, Скобелево и Здравец. В тази връзка ще бъде определено вещо лице, което да прецени правилно ли са преброени действителните и недействителните бюлетини. Ще бъдат извикани за разпит и две жени, които са били застъпници на партията.

    Следващото заседание по делото ще бъде на 15  ноември от 14 часа. 

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини