Калин Стоянов: По непотвърдена информация има двама българи на пленения кораб в Червено море

Има такъв инцидент, по непотвърдена информация има двама българи, единият от които е капитан. Това каза министърът на вътрешните работи Калин Стоянов в ефира на Нова телевизия по повод информацията за отвлечен кораб в Червено море, предава БТА.

В момента се изяснява ситуацията, във всички такива случаи сме в тясна комуникация с партньорски служби, обясни министърът. 

Канцеларията на израелския премиер Бенямин Нетаняху, цитирана от вестник "Таймс ъв Израел", обяви по-рано днес, че йеменските бунтовници хуси са пленили товарен кораб, на борда на който има 25 души екипаж, сред които и от България.

Плавателният съд е собственост на британска компания, но е с японски оператор. На борда на товарния кораб има 25 души екипаж от България, Украйна, Филипините и Мексико, но не и израелци, според канцеларията на Нетаняху.

Според израелската армия, цитирана от Ройтерс, товарният кораб е бил отвлечен в южната част на Червено море. По нейни данни той е плавал от Турция за Индия и на борда му няма израелци.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини