Деня на християнското семейство отбелязаха в ОУ Алеко Константинов

    По традиция учениците от 1 до 4 клас на ОУ „Алеко Константинов“ отбелязаха 21-ви ноември – Ден на християнското семейство с различни инициативи, но с много топли чувства към семействата си.

    Учениците от 1 клас отбелязаха Деня на християнското семейство, като се запознаха с традициите на празника и изработиха картички, и макети на къщички.

    Групите за ЦОУД 1 клас продължиха с направата на рамки, родословни дървета и рисунки за хубавия повод.

    Ученици от вторите класове по случай Деня на християнското семейство изработиха картички, които да занесат на родителите си.

    Второкласници посетиха училищната библиотеката, където им бе представена презентация на тема „Въведение Богородично“. Там те изработиха проекти за празника и се почерпиха с питка, с което си пожелаха здраве и щастие на семействата си.

    Във втора група на ЦОУД измайсториха 3Д благодарствени картички към своите родители, както и писма за близките си с нравствени напътствия за щастливо и хармонично семейство.

    По случай Деня на християнското семейство учениците от 3 клас изработиха картички за своите семейства под надслов ”Семейството е ценност”.

    Третокласници отбелязаха Деня на християнското семейство, като направиха постери в чест на празника, те бяха разделени на 4 екипа и показаха отлично сътрудничество. 

    В ЦОУД група им бе поставена креативната задача: тест-рисунка "Омагьосаното семейство".

    По случай Деня на Християнското семейство ученици от 4 клас изработиха картички и родословно дърво за своето семейство, както и изгледаха презентация по темата, а четвъртокласници от група за ЦОУД отбелязаха празника с беседа, а след това написаха рецепта за щастлив дом.

    Нека на този хубав ден си пожелаем здраве, топло семейно огнище, любов и разбирателство!

    Семейството е най-доброто училище което може да даде първите познания за човешките добродетели.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини