Задържаха петима пияни водачи, единият дрогиран и с още нарушения

Водач с няколко нарушения е заловен в Районното управление в Ивайловград, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково. На 1-и на улица „Съединение“ в града, униформени служители от управлението са спрели за проверка лек автомобил „Опел“ с немски регистрационни табели. Колата е била шофирана от 37-годишен мъж с постоянен адрес в града. Полицаите са установили, че поставените на колата регистрационни табели отговарят на друго МПС, а мъжът шофира повторно автомобила без данни за собственост в едногодишен срок от наказанието му по административен път. Последвали са проби за алкохол и дрога, които отчели съответно – 1,08 промила алкохол и канабис. При огледа на колата, в нея е открита метална кутия с грам суха зелена листна маса от същата дрога. Освен образуваното бързо производство, на немския водач са му съставени и 3 акта по Закона за движение по пътищата. Бил е задържан до 24 часа.

На 2-и в Районното управление в Харманли автопатрул е проверил 36-годишен, движещ се с „Фолксваген“. Използваният дрегер показал, че жителят на село Българин шофира с 2,68 промила алкохол в издишания въздух.

Още трима водачи, употребили алкохол, са пренощували в арестите на Хасково и Димитровград през денонощието на 2-и. В ареста на областния град е бил 55-годишен от село Динево, шофирал товарен автомобил „Форд“ в родното си село с 2,06 промила. В Районното управление в Димитровград са пренощували двама водачи - 46-годишен от Кърджали и 44-годишен от село Длъгнево, хванати да шофират съответно с 1,44 и 1,8 промила алкохол.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини