Кметът на Димитровград говори на Встъпителната конференция на местните власти за новия мандат

Изображение 1 от 2

    Кметът на община Димитровград и зам.председател на Националното сдружение на общините в Република България Иво Димов днес бе сред основните говорители на  Встъпителната конференция за общинските ръководства мандат 2023 - 2027. Темата на форума бе:  Реалности и визия с хоризонт 2027 .  В събитието участваха председателя на Народното събрание Росен Желязков, министър-председателя акад.Николай Денков, Министъра на финансите Асен Василев, Министъра на регионалното развитие и благоустройство Андрей Цеков както, Председател на УС на Българската асоциация на софтуерните компании Доброслав Димитров, както и норвежките партньори Нана Локка от Институт Телемарк и Александър Тимчук от Норвежката асоциация на местните и регионални власти.

    Традиционно кметът на Димитровград е модератор на сесиите за икономическо развитие, но днес бе поставен в ролята на говорител, който да сподели опит по отношение на това как общините изграждат и постигат стратегическите си цели и развиват партньорства с частния бизнес, на база развитие на местните ресурси. Димов говори за това как общините изграждат своята визия за бъдещето и развитието на местния потенциал.

    "В страната над 200 са общини, които попадат извън силно урбанизираните територии, с 1/3 от населението в България. Опитът на държавата чрез бюджет 2024 да финансира идеи на общините, целящи икономическа активност, заетост и възможности за развитие на база местния потенциал, съвместно с Норвежкия опит , бе един от акцентите в разговора - а именно да се научим да ценим и развиваме собствения си потенциал.", каза пред присъстващите на форума Димов.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини