Спортните министри на България и Азербайджан подписаха Меморандум за разбирателство за сътрудничество в сферата на младежта и спорта

Изображение 1 от 2

    Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев и министърът на младежта и спорта на Азербайджан Фарид Гаибов подписаха в Баку Меморандум за разбирателство за сътрудничество в сферата на младежта и спорта. Според документа двустранните връзки в сферата на младежта ще се осъществяват въз основа на информация между публичните и неправителствени организации, ще се реализират младежки програми и обмен, ще се насърчават общи проекти пред международни организации. 
        Спортното сътрудничество ще се осъществява чрез насърчаване на обмена на опит между треньори, експерти, специалисти и изследователи в областта на спорта за високи постижения, спорта за всички, спортната наука и медицина, спортното право и борбата с допинга. Договорено е и осъществяването на размяна на визити на висши длъжностни лица и експерти, както и насърчаване на сътрудничеството между спортни федерации на двете държави. Предвижда се страните да си оказват взаимна подкрепа и да сътрудничат в рамките на различни международни организации и форуми. 
        В рамките на срещата министър Гаибов запозна екипа на българския си колега със спортната инфраструктура, с която разполага Азербайджан и изтъкна значимостта на изградените от правителството съоръжения за младите хора в последните години. Сред поставените въпроси към министър Илиев бе възможността нашата страна да изпрати треньори по лека атлетика, плуване, колоездене и по хандбал, които да подпомогнат развитието на тези спортове в Азербайджан.

     

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини