От „Възраждане“, БСП и ИТН се събраха пред трибуната на парламента в знак на протест срещу „беззаконието“ в страната и заседанието беше прекъснато

Заседанието на Народното събрание започна с декларация от името на „Възраждане“ във връзка с „беззаконието“ в последните дни и седмици.

За т.нар. конституционно мнозинство ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС законите не важат, коментира Костадин Костадинов. Грубото показване на законите намери своя апотеоз в беззаконието, на което сме свидетели в центъра на София, посочи той и добави, че протестът трябва да влезе в парламента.

„Без никакъв законов акт, без заповед, без решение, в центъра на София безчинстват някакви хора, въоръжени с флексове“, коментира Костадинов. Той посочи, че в такава ситуация, гражданите излизат и протестират нормално и никой в тази зала не им обръща внимание. „Крайно време е протестът на гражданите да бъде чут“, каза лидерът на „Възраждане“.

След това Костадинов призова народните представители да излязат на трибуната, „за да покажат ясно и категорично, че никога няма да допуснат беззаконието и тоталитаризмът да управляват нашата страна“. Пред трибуната се събраха депутати от „Възраждане“, „БСП за България“ и „Има такъв народ“.  Костадинов каза, че НС няма да работи, докато този въпрос не бъде разрешен.

Някой ще обясни ли това какво е – хепънинг, пърформанс или някакъв хор, който ще изпълни нещо, попита председателят на парламента Росен Желязков.

Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов коментира, че са отпред заради „абсолютната бруталност“, която мнозинството извършва с Конституцията.

Борислав Гуцанов („БСП за България“) поиска Желязков да припознае искането им за изслушване на министъра на културата и на министъра на регионалното развитие във връзка с демонтажа на Паметника на Съветската армия.

Председателят на парламента прекъсна заседанието и свика председателски съвет.  

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини