Колко скъпи са най-скъпите електромобили

Вече почти не остана автомобилен производител, който да не е излязъл с поне едно предложение в сегмента електромобили. На всички ни е ясно, че това е бъдещето, дори и все още да не искаме да го приемем. И ако под коли на ток си представяме все същите малки, градски коли, то е добре да хвърлим един поглед и върху тези премиум изкушения на четири гуми, които променят представите ни.

Електромобили вече се предлагат във всеки ценови клас, но ако искаме нещо наистина комфортно и най-вече  бързо и с голяма батерия, със сигурност ще трябва да се разделим с голяма сума. А тази класация събира 10-те най-скъпи модели, които не са по всеки джоб, но всеки може да си мечтае един ден да седне зад волана им.

10. Lucid Air Sapphire

Моделът бе представен през 2020 г. и бързо си спечели прозвището "убиецът на Tesla". Външният вид е повече от впечатляващ, а мощността напълно отговаря на него - цели 1200 к.с. Ускорението от 0 до 100 е за 1.89 секунди, максималната скорост е 330 км/ч, а максималният пробег е почти 690 км. Автомобилът е произведен в лимитирани бройки като цената му е 249 000 долара.

9. Cadillac Celestiq

Електрическият автомобил на производителя, който свързваме с големи и мощни возила, е най-скъпото предложение на марката в цялата й история. Освен лукс, комфорт, модерни технологии и стотици 3D принтирани елементи, моделът предлага 600 к.с и максимален пробег с едно зареждане от 480 километра. А цените започват от 300 000 долара. За да се сдобием с него обаче трябва дa направим специална поръчка.

8. Rolls-Royce Spectre

Още едно предложение от премиум сегмента, което съчетава класическата визия на автомобилите от марката с най-модерните технологии. Моделът предлага изцяло алуминиево шаси и двумоторно електрическо задвижване с 577 к.с.

Ускорението от 0 до 100 е за 4.4. секунди, а максималният пробег - малко над 500 километра. Това ултралуксозно електрическо купе идва и с 23-инчови джанти срещу цената от поне 413 000 долара, която може да скочи с добавянето на някои допълнителни екстри.

7. Drako GTE

Правим голям скок и отиваме директно при електрическите суперколи. Този американски модел е точно такъв и се отличава с еднакво доброто си представяне както на пътя, така и на пистата. Задвижва се от четири отделни магнитни хибридни синхронни двигателя с обща мощност 1200 к.с.

Максималната скорост е "едва" 330 км/ч, а пробегът с едно зареждане - до 800 километра, което си е наистина впечатляващо. Производителят е категоричен, е при сглобяването на модела са използвани само най-добрите възможни материали. Вероятно затова и цената му е цели 1.3 милиона долара.

6. Hispano Suiza Carmen Boulogne

Още една стрела на ток с впечатляващ дизайн и произведена едва е пет бройки. Батерията е взаимствана от Formula E и може да издържи до 400 километра. 1114 к.с. е мощността на електромотора, а ускорението от 0 до 100 е за под 2.6 секунди. Цената на това изкушение е цели 2 милиона долара.

5. Deus Vayanne

Този електромобил е комбинация между австрийски дизайн, италианска детайлност и британски електрически технологии. Той впечатлява както с екстериора си, така и с интериора, покрит изцяло с естествена кожа.

Vayanne се задвижва от един преден 550-kW мотор и два 550-kW задни електрически мотора. Общата им мощ надхвърля впечатляващите 2240 к.с. Пробегът е почти 500 километра с едно зареждане, което също си е голямо постижение. Моделът е произведен в 99 бройки, всяка от които струва 2 милиона долара.

4. Rimac Nevera

Още един електрически суперавтомобил, който привлече сериозни внимание - не случайно. Това е най-бързата кола, задвижвана на ток, към този момент. Производителят планира да произведе едва 150 бройки, като 50-те за първата година се разпродават много бързо.

Със своите четири електромотора автомобилът има обща мощност от 1914 к.с. Ускорението от 0 до 100 е за едва 1.74 секунди, а максималният пробег - около 490 километра. Хърватският електромобил се продава за 2.1 милиона долара.

3. Pininfarina Battista

Впечатляващо италианско предложение, което има много подобно шаси с Rimac и също ще се произведе в 150 бройки. Тук обаче имаме четири синхронни електрически мотора с течно охлаждане и обща мощност от 1900 к.с. От 0 до 100 километра ускорява за 1.79 секунди, а с функцията си за бързо зареждане вдига 80% за само 25 минути. Максималният пробег е 490 километра, а цената -  2.25 милиона долара.

2. Lotus Evija

Lotus създаде този модел с идеята да бъде най-мощният електромобил в света. Четирите електрически мотора осигуряват общо 1971 к.с., но има и лимитиран модел Fittipaldi с 2100 к.с., което наистина си е рекорд в света на електромобилите. Моделът ще се произведе в само 130 бройки като всички те вече са разпродадени. А цената е 2.3 милиона долара.

1. Aspark Owl

На челното място в класацията е този електрически суперавтомобил, който е японско производство. Той се задвижва от четири електрически мотора, два поставени на предната ос и два на задната, за комбинирани 1980 к.с. и впечатляващ въртящ момент.

Ускорението от 0 до 100 е за 1.69 секунди, а максималният пробег - около 400 километра. Моделът е само в 50 бройки, а цената му е впечатляващите 4 милиона долара, пише Topspeed.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини