Евросъюзът с първа стъпка към привличане на частни инвестиции за енергийната ефективност

България се присъедини към съвместна декларация относно финансирането на енергийната ефективност и Европейска коалиция за финансиране на енергийната ефективност.

Тя е подписана днес от комисаря по енергетиката Кадри Симсон и енергийните министри на всички 27 държави членки на ЕС в рамките на Съвета по Транспорт, телекомуникации и енергетика в Брюксел, съобщават от Министерството на енергетиката.

С декларацията се подчертава значението на привличането на частни инвестиции за енергийна ефективност и на създаването на дългосрочна, жизнеспособна рамка за финансиране на инвестиции в енергийна ефективност.

Подписването е първа стъпка към създаването на коалиция, която установява форма на тристранно сътрудничество между ЕК, държавите членки и финансовите институции. Целта й е да осигури благоприятна пазарна среда за инвестиции в енергийна ефективност и да увеличи частното финансиране, необходимо за принос към постигането на целите на Европейския съюз в областта на енергетиката и климата за 2030 г. и 2050 г.

 

Източник: ikj.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини