Иво Димов: добрият вариант за пътя Димитровград-Хасково е кръгово, светофарът ще направи тапа

Жители на Димитровград и Хасково се организират за протест днес в 17 часа на първокласния път между двата града. Причината е недоволство заради намеренията да се монтира светофар в участъка до новия „Холидей парк“. Според недоволните от решението на АПИ, светофар на това място би създало сериозни проблеми с трафика в участъка по републиканския път, свързващ Русе и ГКПП „Маказа“.

Потърсихме за коментар и кмета на Димитровград Иво Димов. Той заяви, че този участък не е на територията на община Димитровград и нашата Община няма пряк ангажимент по казуса, но пък от друга страна това пряко засяга жителите на Димитровград. Мнението на кмета Димов, е че най-правилният вариант е там да се изгради кръгово кръстовище, а светофарна уредба би създала тапа на първокласния път, която би затруднила трафика между двата града. Димов даде примера с изграждането на кръговото кръстовище до „Язаки“, което е на територията на Димитровградска община, като смята, че това е било правилното решение, но му е коствало много работа и усилилия, за да бъде изградено. Същата е позицията и на Областната дирекция на МВР в Хасково, откъдето смятат, че най-целесъобразното решение е изграждане на кръгово кръстовище, а не светофар.

В същото време собственикът на пътя - държавата в лицето на АПИ, е обявила обществена поръчка за изграждане на светофарна уредба с прогнозна стойност от 450 000 лева без ДДС. От АПИ са с намерение да регулират движението по пътя между Хасково и Димитровград до „Холидей парк“ чрез с изграждането на светофарна уредба. Според тях така ще се повиши безопасността и ще се ограничат предпоставките за пътни инциденти. От агенцията заявяват, че това е временна инвестиция до изграждането на кръгово кръстовище.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Al
  aleks
  41 -1
  15:49, 17 яну 2024
  тез от АПИ на какви опиати са? на скоростен път да сложиш светофар ще има толкова ПТП-та предизвикани от хора които не познават пътя както се случва често на кръговото до Язаки!
  • Ва
   ваня
   38 -4
   15:53, 17 яну 2024
   познавам хора които минават от там с 200 а представи си да си чакаш на червено и някой да те помете с тази скорост!
 • 2
  Ян
  янко простият
  52 -3
  15:57, 17 яну 2024
  слагат мантинела и се решава проблема.
 • 3
  Км
  Кметеее
  31 -5
  16:27, 17 яну 2024
  Кметеее кмете. Дай/вземи парите и не пипай нищо. По зле ще стане. Видяхме какво измислихте на Ръковски и Дунав. Задръстването почва от казармата.
  Не пи пай ни що.
  • Sa
   sasho
   15 -5
   17:09, 17 яну 2024
   че къв такъв модерен град ще сме ако няма задръствания по километри да не сме някво село че да е спокоен трафика
 • 4
  На
  НАБОРА
  13 0
  16:55, 17 яну 2024
  Да се научат хасковлии, че за да завиеш на ляво, трябва да направи завой надясно. От лявата лента левият завой е забранен, но малко хора се сещат за това.
 • 5
  И
  И
  22 -3
  00:23, 18 яну 2024
  Дечев, преди да се прави парк с магазини се мисли , а не след това , е толко прост кмет не сме имали ...
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини