Депутатите ще изслушат министрите Андрей Цеков и Румен Радев за програмата за саниране и министър Тодор Тагарев за посещението му в САЩ

Депутатите ще изслушат министрите на регионалното развитие и на енергетиката Андрей Цеков и Румен Радев относно процеса на енергийно обновяване на жилищния сграден фонд в страната. Това предвижда приетата програма за работа на Народното събрание за тази седмица.

След това е предвидено изслушване на министъра на отбраната Тодор Тагарев относно целите и резултатите на работното му посещение в САЩ по-рано този месец. Двете изслушвания бяха включени в седмичната програма по предложение на парламентарната група на „БСП за България“.

В дневния ред е и първото четене на Законопроекта за Българската народна банка, внесен от Министерския съвет. С него се регламентира фундаментална промяна в прилагания четвърт век в страната паричен режим, а именно - от силно рестриктивния паричен съвет към утвърждаване на паричен суверeнитет в рамките на споделения паричен суверeнитет в Евросистемата. Урежда се статутът на еврото като парична единица, както и определянето на дизайна на националната страна на разменните евромонети, пускането и изваждането от обращение, замяната, обмяната и възпроизвеждането на евробанкноти и евромонети.

В програмата за работа на депутатите е и второто четене на промени в Закона за държавната финансова инспекция.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини