34-годишен димитровградчанин блудствал с малки деца

Днес, 22.01.2024 г., с определение на Окръжен съд – Хасково в съдебно заседание при "закрити врата", по частно наказателно дело, образувано по искане на Окръжна прокуратура – Хасково, за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на лицето В.А.Ш. /български гражданин/, на 34 г., за това, че в периода месец 12.2023 г. – 14.01.2024 г. в гр. Димитровград, при условията на продължавано престъпление и опасен рецидив, е извършил действия с цел да се възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление с малолетно момиче, което към  момента на извършване на деянието е било на 5 години, както и по друго време с друго момиче на 7 години.

Съдът е приел наличието на обосновано предположение по смисъла на чл. 63, ал. 1 от НПК, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност, за което се предвижда наказание “лишаване от свобода“. От събраните към настоящия момент на досъдебното производство доказателства - протокол за оглед на местопроизшествие, протокол за оглед на веществени доказателства, показанията на разпитаните свидетели, както и резултатите от съдебно - медицинската експертиза на пострадалите. Според съда съществува опасност В.Ш. да се укрие, тъй като е обвинен в извършване на тежко умишлено престъпление – блудство с две малолетни лица, извършено при условията на опасен рецидив.

Обвиняемият е и многократно осъждан, което е видно от представената по делото справка. Същият е характеризиран като изключително комбинативен, нагъл, агресивен и манипулативен. Злоупотребявал с алкохол, проявявал незачитане на всякакви правила и норми, както и неуважение към институциите в Република България. Бил склонен да заплашва жалващите се срещу него лица. Имал е и добре развити престъпни връзки, които му позволявали лесно да се укрива, в това число в чужбина.

Тези обстоятелства, взети в своята съвкупност, обусловиха извода на съда, че единствено мярката за неотклонение „Задържане под стража“ се явява адекватна на целите на закона – да се осигури присъствието на обвиняемия в производството и при извършване на процесуалните действия по разследване.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3 - дневен срок, считано от датата на постановяването и обявяването му в съдебно заседание, като в случай на постъпила жалба и/или протест, делото е насрочено за разглеждане от Апелативен съд – Пловдив на 30.01.2024 г. от 10 ч.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Гр
    Гражданин
    3 0
    08:23, 24 яну 2024
    Коментари за тази личност и неговите деяния в тази статия няма .
    Показателно за обществото в което живеем .
    Иначе кафетата са пълни и си приказват и коментират за много по важни неща .
    За този максималната присъда по закона , и да се радва , че не е по времето на бай Тошо .
    Щяха да му ритнат столчето !
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини