Повишение на четящите деца в Димитровград отчита градската библиотека и раздаде призове

Традиционните си награди „Читател на годината” и „Посланик на библиотеката“ за 2023 година от името на Градска библиотека „Пеньо Пенев” – Димитровград бяха връчени на 23.01.2024г. на официална церемония.

Началото на церемонията бе дадено от директора на библиотеката, Валентина Терзиева, която приветства всички гости и изказа благодарности към своя екип за неуморната работа и инициативи, насочени към привличане на все повече читатели. Терзиева отчете и резултатите от неуморната и креативна работа на екипа си с нарастването на броя на регистрираните читатели, посещенията и раздадената литература за изминалата 2023г. Градската библиотека на Димитровград за 2023 година е отчела новорегистрирани читатели в Детския отдел 123, което прави средно по един нов читател на всеки 3 дни, а в заемната за възрастни са регистрирани 40 нови читатели.

Първи с приза „Читател на годината” за 2023 година бяха наградени най-активните читатели на Детски отдел, като тази година наградените бяха в четири отделни категории. При най-малките - до 1 клас, със заети 124 книги бе отличена Изабел Димитрова, в категория 1-2 клас със заети 192 книги е Дария Христонова, за 3-4 клас призът отиде при Златомир Желязов със 170 книги, а в категория 5-6 клас с най-много заети книги е Микаела Влашева. Наградата за читател на годината в категория възрастни бе връчена на Живка Стоилова.

Отличията „Посланик на библиотеката“ бяха присъдени на началните учители от СУ „Любен Каравелов“ – Жулиета Ангелова и Нели Станева и на тяхната колежка Мариела Николова от ОУ „Пенчо Славейков“. През миналата година заедно с тях Библиотеката реализира редица дейности за повишаване интереса на децата към четенето, проправяйки път в сърцата им към книгите, знанието и науката. С приза „Посланик на библиотеката“ е отличен и писателят Марин Трошанов, който през 2023 г. гостува два пъти и предизвика истински фурор сред големите ученици при срещите си с тях.      

Екипът на Градска библиотека „Пеньо Пенев“ изказа благодарности и на всички останали читатели, партньори и съмишленици, с които  през изминалата година са осъществени множество проекти.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини