19 нови случая на грип в Хасковско. Стойностите са далеч под епидемичния праг

Епидемичната обстановка в Хасковска област засега е спокойна, информира областният управител на Хасково Гинка Райчева на база информацията от Регионалната здравна инспекция. 
19 са новите случаи на грип, които са регистрирани днес в наблюдаваните от здравната инспекция десет медицински практики на територията на областта. Според д-р Снежана Иванова, директор на Дирекция "Надзор на заразните болести" в РЗИ- Хасково, към момента равнището на заболеваемост е 180 на 10 000 души. Тези стойности са далеч от прага за региона , при който се обявява грипна епидемия.

12 % от учениците и 3 % от учителите отсъстват от учебните занятия в областта, показват данните на РУО- Хасково.
В момента няма притеснение от рязко повишаване на заболеваемостта от грип, съобщи изпълнителният директор на МБАЛ Хасково д-р Георги Гелов.
Областният управител Гинка Райчева е в непрекъсната връзка със здравните институции и при необходимост ще бъде свикан оперативен щаб, на който да бъдат взети решения за вземане на противоепидемични мерки. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    12
    1234
    11 -3
    17:32, 24 яну 2024
    180 болни на 10 000 при праг 255 на 10 000 .значи сме достигнали почти 75% от прага но първо трябва да рзболеем децата и после да ги пуснем в грипна ваканция!!!!Като се има предвид и че ще учат онлайн какъв е зора да ги пуснем докато още са здрави????/
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини