Обвинения за четирима души, сред които и полицаи, за изнудвания в Пловдив и Димитровград

Четирима души, сред които и полицаи, участвали  във въоръжена организирана престъпна група за изнудвания и принуди на различни граждани от страната и чужбина,са привлече към наказателна отговорност от Окръжна прокуратура-Пловдив. 

Спрямо 49-годишният ръководител на организираната престъпна група са повдигнати пет обвинения за изнудвания и принуда, извършени в периода от  септември до ноември 2023 г . на територията на Пловдив и Димитровград. За тези деяния най-тежкото предвидено наказание е лишаване от свобода от 5 до 15 г., глоба и конфискация на една втора от имуществото.

Спрямо другите двама участници от групата, единият от които е служител на МВР в Пловдив, са повдигнати също обвинения за изнудвания и принуда. На четвъртия участник в организираната престъпна група, който също е полицейски служител в Пловдив, са повдигнати обвинения само за изнудвания.

По делото е установено, че обвиняемите са изнудвали двама граждани, от които посредством сила и заплаха са отнели обща сума от 35 000 лева.  Те са заплашвали и  фен на  футболен клуб от Пловдив свободно, който изразявал мнението си по въпроси за футболната политика на този клуб.

Предстои да бъдат повдигнати и нови обвинения, свързани с незаконно притежаване на боеприпаси и неоторизирано боравене с полицейски знаци, съобщиха от държавното обвинение.   

Четиримата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на Окръжна прокуратура - Пловдив, като по преценка на наблюдаващия прокурор утре да бъдат внесени искания в Окръжен съд – Пловдив за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ул
    Улицата
    18 0
    19:14, 25 яну 2024
    Вьльо измзмника е това.Това долно полицейско страхливо куче което се мисли за някаква мутра а е висок 1и20
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини