Семеен конкурс за изработка на мартеници организират в Димитровград

За пета поредна година Община Димитровград и ОП "Детски и младежки център" организират Общински семеен конкурс за изработване на мартеница „Пижо и Пенда”.

Целта на конкурса е обогатяване на знанията за българската мартеница, за идентичността и красотата й, провокиране на интерес в участниците да се запознаят с традициите и значението им днес, насърчаване творческите способности и фантазията на младите хора при изработката на мартеници, както и формиране на естетическо мислене.

В конкурса могат да участват всички деца и младежи от общината в следните възрастови групи и категории:

Категории

Първа категория – Мартеници;

Втора категория – Кукла или пано.

Възрастови групи

Първа възрастова група – Детски градини;

Втора възрастова група – I - II клас;

Трета възрастова група – III - IV клас;

Четвърта възрастова група – V - VII клас;

Пета възрастова група – VIII - ХІІ клас.

Участници със специални образователни потребности може да участват в двете категории и всички възрастови групи.

Творбите се селекционират от компетентно жури, а критериите са: Използвани материали; Техника на изпълнение; Оригиналност на изпълнението.

Всяко изделие трябва да има етикет със следната информация: Име и фамилия на участника; Клас/група, детска градина/училище; Категория; Телефон за контакт.

Ще бъдат връчени награди за I, II, III място и поощрителни награди. Победителите ще получат плакети, медали, грамоти и предметни награди.

Всички участници в конкурса получават грамоти за участие.

Начало на конкурса: 01.02.2024 г. /четвъртък/. Място за предаване на готовите творби: ОП ”Детски и младежки център”, Димитровград. Краен срок: 19.02.2024 г. /понеделник/, 17:00 ч.

Награждаване на победителите в Общински семеен конкурс за изработване на мартеница „Пижо и Пенда“ - 01.03.2024 г. /петък/, 17:00 часа, зала „Гросето“. За повече информация: Деница Макьова, тел. 0884 742829

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини